sâmbătă, 30 decembrie 2017

Moara Dracului, din Peretele Piscului Rece (Piatra Craiului)

Căpcăunul cel Bun publică pe Facebook această imagine.
Priveam fascinat din creastă, precum o faci dumneata aici... Eram interesat să identific locuri pe unde umbla omul.
Mi se pare că în locul pozat (vezi verdeața) erau ceva prispe, observate inițial de la cabana Garofița, dar finalmente am socotit că nu meritau efortul de a le atinge.
Mă bucur însă că alții (Piatra Craiului posedînd mai mulți împătimiți de coclauri, decît vecinii Bucegi) nu vor fi precupețit s-atingă acei cîțiva pentru pătrați. Și să caște ochii în jur.
Altminteri, aș puncta că primii care pomenesc de o Moară a Dracului o plasează în alte locuri, dacă nu mă înșel imediat la sud de drumul Deubel.


PS1
Dacă tot sînt la capitolul mărturisiri, Peretele Piscului Rece (care se află între fotograf și Moară) m-a fascinat cel mai mult, dintre wand-urile Pietrei Craiului.
Va fi contribuit la așa simțămînt faptul că e amplasat într-un fel de cotlon, iar în paralel are istorie. Una nici prea vagă, nici foarte amplă, pentru a descuraja - pardon de vorba mare! - misterul său.

PS2
Oare dăm idei proste vreunui Cristi L., de-un grătar și-o bere în moara Ăluia?
N-am de ce să mă ofusc, ecologicește, de așa trăznaie (pe care o doresc însă fără victime).

La chestiune, eu pricep mai greu prezervarea naturii... Nu spun că mor după gunoaie pe munte, dar a sta obsedat să nu deranjezi o pietricică din locu-i îmi semnalizează refulate din alte domenii.
De pildă teama de uzura corpului personal, respectiv moarte (tot a noastră).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu